zaterdag 26 april 2014

Eerste druk van "Iedereen is anders geboren" is in de maak!


Vandaag hebben we de drukker de opdracht gegeven om de eerste oplage van "Iedereen is anders geboren" te realiseren. De verwachting is dat het boek half mei helemaal klaar is. Het boekje is vooral geschikt als (voor)leesboek voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

In het boekje worden 26 gewone kinderen voorgesteld die toch allemaal iets speciaals hebben, net zoals in een gewone klas zou kunnen voorkomen. Mijn doel met het boekje is dat kinderen die iets speciaals hebben zich herkennen in het boekje, dat ze zien dat er met iedereen wel iets is en dat kinderen leren om elkaar te accepteren zoals ze zijn. Ik heb gemerkt dat dit op deze leeftijd nog heel makkelijk gaat, en ik hoop er met dit boekje aan bij te dragen dat dit zo blijft als ze ouder worden.

De kinderen in het boekje zijn niet alleen anders geboren omdat ze iets speciaals hebben maar ook omdat ze allemaal iets anders lekker vinden, allemaal andere hobby's hebben en er allemaal anders uitzien. Ook wordt duidelijk dat iedereen wel ergens heel erg goed in is.

Bij ieder verhaaltje is een prachtige tekening gemaakt door illustrator Vivianne du Bois. Door haar illustraties komen de kinderen tot leven en is het een heel fijn boekje geworden om doorheen te kijken en te lezen.

Vanaf half mei is ook de website iedereenisandersgeboren.nl actief. Hier leer je de kinderen uit het boekje kennen, download je leuke kleurplaten van de kinderen uit het boek en kun je het boekje als e-book of als gedrukt exemplaar aanschaffen.

Heeft jouw kind of een kind uit jouw klas iets speciaals dat niet in het boekje voorkomt? Je kunt via de website vragen om een maatwerk boekje. Aan het bestaande boekje wordt dan een verhaaltje toegevoegd dat gaat over datgene wat jouw kind speciaal maakt. Zo herkent ook jouw kind zich in het boekje.

Vanaf deze plek zal ik vanaf half mei ook vervolgverhaaltjes posten die gaan over wat de kinderen uit het boek samen beleven. Het eerste verhaaltje: "De skelter" met Wouter en Tess is hier vanaf nu al te vinden.

Ik hoop dat je het leuk vindt, maar vooral dat je kinderen het leuk zullen vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten