zondag 26 oktober 2014

Vervolgverhaaltje "Vervelende jongens" met Daan en de andere kinderen uit de klas


Het is woensdagmiddag. De schoolbel is net gegaan en alle kinderen lopen de klas uit naar buiten. Daan pakt zijn schooltas van de kapstok, doet zijn jas aan en loopt als een van de laatsten naar buiten. Het schoolplein is al bijna leeg.

Daan pakt zijn step en wil het hek doorrijden naar buiten. Bij het hek staan kinderen die hij niet kent. Ze komen van een andere school. ‘Wat heb jij een mooie step. Net iets voor mij’, zegt de grootste van het stel. Daan kijkt op. ‘Hebben ze het tegen mij?’, denkt hij.

Twee jongens steken hun hand uit naar de step van Daan. Daan schrikt. Ze zullen toch niet zijn step afpakken? De jongens lachen. Het klinkt gemeen. Daan wil snel wegrijden, maar de jongens staan in de weg. Wat moet hij nu doen? De vervelende jongens pakken het stuur al vast.

‘Blijf af!’ hoort Daan plotseling achter zich. Hij kijkt om. Bijna zijn hele klas staat achter hem!

‘Blijf af!’, zegt Giel nog een keer. ‘Ga ergens anders spelen’ zegt Kasper, ‘en kom ons niet plagen.’ Yvette zegt: ‘We willen jullie hier niet meer zien, als jullie hier komen vervelen. Ga toch fietsen in het bos, of voetballen op het veld. Dat is heel wat leuker.’

De vervelende jongens doen een stap naar achteren en kijken elkaar aan. Hier hadden ze niet op gerekend! Uiteindelijk stappen ze op hun fiets en gaan weg.

Daan staat nog een beetje te bibberen op zijn benen. ‘Gisteren waren ze hier ook al’, zegt Bas. ‘Toen moesten ze mij hebben. Maar gelukkig kwam mijn broer net op tijd aangelopen. Dus we hebben vandaag goed gekeken of ze er weer waren. Toen we ze zagen hebben we iedereen er snel bij gehaald.’

‘Ik denk niet dat ze nu nog terugkomen!’, zegt Giel. ‘Ze weten nu dat wij vrienden zijn. En echte vrienden helpen elkaar altijd!’ Het gezicht van Daan klaart op. Zei Giel nu ‘vrienden’? Zouden ze bedoelen dat hij ook hun vriend is? Dat vindt hij fijn!

‘Kom maar, Daan’, zegt Giel. ‘Ik rijd wel mee met je naar huis.’ Giel woont toch een straat achter hem. Samen rijden ze weg.

Ze hebben geen last meer gehad van de vervelende jongens. Ze hebben ze zelfs nooit meer op school gezien! En Giel en Daan rijden voortaan altijd samen naar huis. Dat vinden ze allebei een stuk gezelliger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten